Format Kitap
Barkod Karabatak71
Yayın Tarihi 2023-12-27
Yayın Dili Türkçe
Sayfa Sayısı 184
Kapak Kuşe
Kağıt 2.Hamur
Boyut 20 X 27

Karabatak bu sayısında da Cumhuriyetin yüz yıllık sürecinde sanat, edebiyat, düşünce gibi disiplinlerin incelenmesine devam ediyor. Geçtiğimiz sayıda dil, deneme, şiir, öykü ve roman olarak ele aldığımız dallara bu sayımızda fotoğraf, mimari, grafik tasarım, resim, psikoloji, hat sanatı, sosyoloji, felsefe, müzik ve sinemayı ekliyoruz. Hepsi birbirinden kıymetli akademisyen ve yazarlar tarafından kaleme alınmış olan bu yazılarla Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı’nda bu alanlardaki durumu, gelişmeyi, köklerle bağını, yapılanları ve yapılması gerekenleri ortaya koyduğumuzu ve sürecin açık bir fotoğrafının okur gözünde canlanabileceğini umut ediyoruz.
Memleketimizin kıymetli ilim insanı hazinelerinden Prof. Dr. F. Beylü Dikeçligil Hocamızla, sosyoloji ve Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı’nda Türk Sosyolojisi hakkında dergimizin bu sayısı için bir röportaj yaptık. Dikeçligil, sosyal bilimlerde tarafsızlık sorunu, kapitalizm/modernizm/pozitifizm ekseninde bilim-metafizik çatışması ve sosyoloji-edebiyat/kültür/sanat ilişkisine dair sorularımıza doyurucu cevaplar verdi. Bu kapsamlı röportajı konunun ehemmiyetine binaen kısaltmak yerine iki bölüm olarak dergimizde yayınlamak istedik, ilk bölümünü bu sayımızda paylaşıyoruz.
A. Ali Ural, “Ne kadar İman O Kadar Kudüs” başlıklı yazısında Kudüs’ün yüzlerce yıldır sönmeyen yangınını ve bu kadim beldenin dünden bugüne gördüğü zulmü anlattı bize. Yaşadığımız şu günlerde gözlerimizin önünde gerçekleşen ve şiddeti her geçen gün artan bu vahşetin en kısa sürede bitmesi için dua ediyoruz.
71. sayımızda bulunan bütün şiir ve öyküler Filistin için. Filistin’de yaşanan acıların bir an evvel bitmesi için ve okurların ilgi ve dikkatlerini bir an olsun yaşananlardan koparmamaları için öykücülerimiz farklı kurgularla Filistin’i anlattılar, şairlerimiz Gazze’yi mısralara döktü. Yaşanan katliama kör ve sağır kalmamak için bu yangına kalemleriyle su taşıdılar.
Zakire Armağan acı ve soykırımla karşı karşıya kalan Filistin’in edebiyat ve şiirini değerlendirdi. Sanatın baskı ve şiddet altında ortaya koyduğu değerli yapıtları ve siyasetin sanat üzerindeki etkilerini görme imkânı bulduk. Öykü ve şiir alanında güzel örneklerle tanıştırdı okurlarımızı.
Süleyman Unutmaz ise deneme yazısında katliama alışmanın tehlikesini ironik bir dille anlattı. Kaybedilenin sadece Gazze olmadığını, bugüne kadar insanlığa dair bütün gelişmelerin ne kadar anlamsız olduğunu hatırlattı.
Derya Özer, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı” münasebetiyle hazırlanan 1923 oyununu sizler için değerlendirdi. “Müzikal” mi, “Müzikli oyun”mu sorusunun cevabını aradı.
Görsel sanatlarda dergimiz Sedat Gevher, Ertan Ayhan Sertöz, Ayşe Ural ve Sabahattin Kayış’ın eserleriyle zenginleşti. Arşiviniz için kaçırılmaması gereken bir sayıyla Karabatak göklerde…

devamını oku..
Kategori : Genel
Bu üründen 3 adet satılmıştır.
90.00
Liste Fiyatı : 90.00
Kazancınız : 0.00
Miktar :  
Adet
Temin Süresi : 1 Gün
Favorilere Ekle
Ürün Satışta. %0 indirim